وي ادامه داد: با وجود اينکه بيش از ۴۰۰تخته چادر براي اسکان موقت زوار در خروجي مهران برپا شده است، به سبب ازدحام بيش از حد زوار ايراني، تعدادي از آنان کماکان سرگردان و در فضاي باز به سر ميبرند.
وي افزود: از ۲۵اسفندماه سال گذشته تاکنون با ورود صدها ليتر آب معدني توسط ۱۵کاميون و پخت نان به صورت شبانه روزي و ... مايحتاج عمومي زوار در نقطه صفر مرزي مهران توسط دستگاههاي ذي ربط تامين شده است. ولي به علت تعداد زياد زائران اين خدمات کافي نبوده و مشکلاتي براي مسوولان و مردم به وجود آمده است.
ملکي گفت: متقاضيان تردد به شهرهاي مذهبي عراق براي جلوگيري از بروز هرگونه مشکل سعي کنند تنها در قالب کاروانهاي حج و زيارت راهي شهرهاي مذهبي عراق شوند.
وي افزود: براساس قرارداد بين ايران و عراق بايد روزانه دو هزار نفر زاير از طريق مرز مهران به عتبات عاليات در شهرهاي مذهبي عراق اعزام شود ولي اين تعداد هماکنون روزانه به بيش از ۱۰هزار نفر در قالب کاروانها و به صورت انفرادي افزايش يافته است.
وي گفت: امکانات رفاهي و بهداشتي شهر مرزي ۱۳هزار و ۵۰۰نفري مهران در حال حاضر تنها جوابگوي نياز حدود يک هزار نفر است در حالي که روزانه بيش از ۱۲هزار نفر در آن تردد ميکنند.
سرپرست فرمانداري مهران با اشاره به اينکه پايانه مرزي مهران گنجايش اين همه زائر به صورت انفرادي و کارواني را ندارد، گفت: به علت ازدحام جمعيت در اين پايانه مرزي تمامي سرويسهاي بهداشتي پر شده و بيماريهاي رودهاي در منطقه در حال شيوع است و مشکلاتي براي زايران و مردم منطقه به وجود آورده است.
ملکي افزود: در حال حاضر همه مراکز درماني و بهداشتي براي ارايه خدمات درماني به زائران مملو از جمعيت است و نياز شديد به دارو و ديگر مايحتاج پزشکي در منطقه احساس ميشود.
خروجي بينالمللي و تجاري مهران واقع در ۹۰کيلومتري جنوب شهر ايلام که يکي از مهمترين کانونهاي تردد زوار و صدور کالاي ايراني به کشور عراق است و بعد از سرنگوني رژيم سابق عراق به محلي امن براي تردد زوار تبديل شده است.
116
انتهای پیام/